Glutenfri blåbärspaj
![Glutenfri blåbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232437/cf_259/glutenfri_blabarspaj.jpg)
Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.
![Glutenfri blåbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232437/cf_259/glutenfri_blabarspaj.jpg)
Ingredienser
6-8
500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker
Deg
3 dl glutenfria havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfritt serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Välj mjölkproteinfria serveringsförslag.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsförslag.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod paj och enkel att göra ... minska dock sockermängden en aning och använder råsocker 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
2024-01-09Det gick jätte bra att använda frysta blåbär . Å bor man som jag , så är det lättare med frysta än färska blåbär ❤️ Pajen blev jätte god / Veronica
Veronica
2023-09-23Eftersom det är potatismjöl med så spelar det ingen roll om det är färska eller frysta blåbär.fungerar lika bra.
Tiina
2023-07-28