Glutenfri kladdkaka

Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
10
Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Samarbete med:

Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
100 g  smör eller margarin (+ extra till formen)
2   ägg
230 g  strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g  Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g  Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g  kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)

Till servering

2 dl  vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra glutenfritt recept. Men vi brukar bryna smöret och tillsätta lite flingsalt. Blir toppenbra då😀

Sophia

2024-07-11

För dem som är nöt och mandelallergiska ta sempers vanliga glutenfria mjöl 3/4dl och havremjöl 1/4

Sara

2023-11-21

Men vadå kan man inte göra en vanlig kladd kaka med vetemjöl i

Sandy

2022-11-16

Hej Sandy! För de som tål gluten kan vi tipsa om den här kladdkakan https://www.ica.se/recept/kladdig-kladdkaka-722982/. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-17

Näringsvärde per portion

Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri focaccia med jalapeño och ost
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga