Glutenfri kladdkaka
Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.
Samarbete med:
Risenta
Ingredienser
8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
Till servering
2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättebra glutenfritt recept. Men vi brukar bryna smöret och tillsätta lite flingsalt. Blir toppenbra då😀
Sophia
2024-07-11För dem som är nöt och mandelallergiska ta sempers vanliga glutenfria mjöl 3/4dl och havremjöl 1/4
Sara
2023-11-21Men vadå kan man inte göra en vanlig kladd kaka med vetemjöl i
Sandy
2022-11-16Hej Sandy! För de som tål gluten kan vi tipsa om den här kladdkakan https://www.ica.se/recept/kladdig-kladdkaka-722982/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17