Glutenfri morotskaka

Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.

Ingredienser
10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl neutral rapsolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
Glasyr
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag har alltid misslyckats med mjuka glutenfria kakor som innehåller bär och morötter. Brukade bara bli en kladdig ihopsjunken kaka. Denna gången kramade jag ur vätskan ur morötterna. Använde mix well fint naturligt basmjöl och eftersom det fanns stabiliseringsmedel i detta så brydde jag mig inte om att köpa psysillium/husk. Har även fått tips att röra ihop äggulor och socker först. Blandade morötter med de torra varorna och sen ner i äggblandning. Sen oljan. Sist Äggvitor vispades hårt och vändes ner försiktigt. Denna gången blev kakan perfekt får se om jag lyckas nästa gång med.
Maria
2025-04-23Jag har inte bakat den:)
Josefin
2025-04-05Något är fel med receptet, fel med dosering, tid.. leta ngt annat recept
Lena
2025-04-04