Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Perfekt grundrecept för naturligt glutenfri pajdeg som kan användas till många matpajer. Pajdegen gör du av mandelmjöl, psylliumfiber och sesamfrön.
Ingredienser
1 paj
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
25 g smör
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5647 KJ / 1350 kCal
Fett121 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
* Obs! Smör står som ingrediens men ska ej vara i degen! Missvisande recept. * Degen räcker knappt till en 24cm pajform
Peter
2023-04-07Fungerade bra när jag lagade en paj till någon som behövde glutenfritt alternativ pga allergi. Testade denna variant igen vid annat tillfälle bara för att det blev så gott. Rekommenderas att smörja formen ordentligt.
Sylwia
2023-04-01Jag brukar ha bakplåtspapper i formen, såpvatten det blir lätt att ta ut pajen
Claudine
2022-11-17