Glutenfri saffranspannkaka
Ett utsökt recept på glutenfri saffranspannkaka som passar perfekt till jul! Du gör pannkakan i ugn av bland annat rundkornigt ris, mjölk, saffran, ägg och sötmandel. Servera den ljuvliga kakan med bär och vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
8 portioner
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk smör
1 1/2 dl rundkornigt ris
14 dl mjölk
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 sockerbit
4 ägg
1/2 dl strösocker
ca 1 dl skalad hackad sötmandel
Till servering
bär eller sylt
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1560 KJ / 370 kCal
Fett20 g
Kommentar
En härlig julefterrätt. Tack för receptet! Provlagat för att vara på den säkra sidan. GOD JUL!
Britta
2016-12-15