Glutenfri semmelrulltårta
Semmelrulltårta som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.
Ingredienser
10 bitar
Semmelfyllning
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 - 2 krm bittermandelarom (eller se tips)
1/2 krm salt
200 g mandelmassa
1/2 dl skållade hela sötmandlar
Botten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
6 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
Till bakplåtspappret
ev 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk strösocker
Topping
2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker (till pudring)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stämmer det verkligen med 6 msk potatismjöl?
Monika
2024-02-29Hej Monika! Jaa, det stämmer fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-01Oj vad gott
Oscar
2024-02-15Går den att frysa in?!
Vanja
2023-10-28Hej Vanja! Det går bra att frysa in rulltårtan. Men vänta med att spritsa den med grädde tills den ska serveras. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30