Glutenfri sockerkaka

Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.

Ingredienser
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bakar mycket utan gluten. Jag bytte ut potatismjölet mot mandelmjöl. Skickade även i 1,5 mosade bananer. Blev kanon. Men hade även funkat utan banan.
Gabriel
2025-04-06Blev god, men alldeles för torr. Ska det verkligen inte vara fett i smeten?
Susann eva
2025-02-05Väldigt likt mitt recept som jag har haft sedan 1968/69.
Laila
2025-01-22