Glutenfri vegolasagne med Folke

En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 aubergine
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
200 g färskost (av cream cheese-typ)
2 dl mjölk
130 g pesto arrabbiata
2 dl riven ost (gärna Folke)
250 g glutenfria lasagneplattor
Till servering
pesto
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod! Har blivit en favorit 😄 Trodde från början att antalet pkt av gröna linser skulle bli för mycket men det var inte så farligt. När jag var klar med lasagnen så avslutade jag med att hälla över (runtomkring) plåten ca 2 dl grädde. Det blev ännu krämigt 😅
Julietta
2025-04-20Toppenrecept att ha som grund. Tog bara 1 paket gröna linser, vilket gjorde att vi som tycker att linser är lite för mycket t o m åt utan att känna av linserna . Toppen. 1 paket färdig Pastasås Arribiata 1 paket krossade tomater. Bytte pesto arrabbiata mot röd pesto rosso. Blir säkert 6 -7 rejäla portioner. Denna kommer vi laga många ggr, en favoriträtt minsann.
Christine
2025-02-09Nu stänger ni.Kommer handlar 27.1.2025 Min dotter fyller 47..&hennes 4 barn mina barnbarn..söker änven mixglutenftitt mjöl..♡♡♡♡♡♡♡♡
Birgitta
2025-01-26