Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 18-20 st stora
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
2 dl russin
2 dl grovhackade pecannötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett14 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegoda kakor. Halverade sockermängden o tog hälften russin o hälften tranbär. Tog hasselnötter o valnötter som mixats Mycket uppskattade.
Elizabeth
2024-03-20Jag blev jättenöjd med mina. Minskade farinsockret till 1 dl och strösockret till 05 dl, och de blev alldeles lagom söta. Hade inga pekannötter så det blev valnötterna stället. Blev väldigt lyckat. Går säkert att ta hasselnötter också i stället😀
Anette
2023-08-01Så nöjd med dessa segmjuka kakor. Är så van vid smuliga och torra köpe kakor och ville göra ett mer ekonomiskt val. Det blev 30 st för mig och 20 minuter i varmluftsugn, la till 1dl choko nibs och använde mjölkfritt smör. Kommer garanterat göras fler gånger!
Susan
2023-07-08