Glutenfria kanelbullar

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
3
Glutenfria kanelbullar

Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.

Glutenfria kanelbullar

Ingredienser

ca 15 st

Bullar

1 1/2 tsk  kardemummakärnor
1 dl  Risenta rismjöl
2 dl  potatismjöl
2 1/2 dl  RIsenta bovetemjöl
1 1/2 msk  Risenta psylliumfiber
1 dl  strösocker
3 1/2 dl  mjölk
25 g  jäst
100 g  rumsvarmt smör
2 tsk  xantangummi

Fyllning

75 g  rumsvarmt smör
3/4 dl  strösocker
1 msk  kanel
1 msk  majsstärkelse

Topping

1   smält smör till pensling
1 dl  pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade bokmärkt den här sidan för receptet var så bra men nu när jag skulle baka bullarna igen är receptet annorlunda! Tidigare var det en jättesmidig deg som gick utmärkt att rulla, inte smet som skulle spritsas. Jag har för mig att det var majsmjöl i också och inte bovetemjöl. Var kan jag hitta det gamla receptet? De här bullarna tyckte jag inte alls om.

Rebecka

2021-10-03

1 dl fiberhusk är alldeles för mycket. Degen blir som en hård klump. Gjorde om med 1/2 dl vilket blev mycket bättre! Katarina

Katarina

2020-10-05

Hej Katarina! Stort tack för din kommentar och för att du använder våra recept. Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och de kom fram till samma sak som du gjort. Vi ha nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-16

1 dl fiberhusk???? Är det inte oerhört mycket mängd av fiberhusk?

Esther

2020-10-01

Hej Ester! Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och vi har nu korrigerat mängden psylliumhusk från 1 dl till 1/2 dl. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-16

Näringsvärde per portion

Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater38 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glutenfria tekakor
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfria scones
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga