Glutenfria kanelbullar
Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.
Ingredienser
ca 15 st
Bullar
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 dl Risenta rismjöl
2 dl potatismjöl
2 1/2 dl RIsenta bovetemjöl
1 1/2 msk Risenta psylliumfiber
1 dl strösocker
3 1/2 dl mjölk
25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
2 tsk xantangummi
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk majsstärkelse
Topping
1 smält smör till pensling
1 dl pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater38 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag hade bokmärkt den här sidan för receptet var så bra men nu när jag skulle baka bullarna igen är receptet annorlunda! Tidigare var det en jättesmidig deg som gick utmärkt att rulla, inte smet som skulle spritsas. Jag har för mig att det var majsmjöl i också och inte bovetemjöl. Var kan jag hitta det gamla receptet? De här bullarna tyckte jag inte alls om.
Rebecka
2021-10-031 dl fiberhusk är alldeles för mycket. Degen blir som en hård klump. Gjorde om med 1/2 dl vilket blev mycket bättre! Katarina
Katarina
2020-10-05Hej Katarina! Stort tack för din kommentar och för att du använder våra recept. Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och de kom fram till samma sak som du gjort. Vi ha nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-161 dl fiberhusk???? Är det inte oerhört mycket mängd av fiberhusk?
Esther
2020-10-01Hej Ester! Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och vi har nu korrigerat mängden psylliumhusk från 1 dl till 1/2 dl. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16