Glutenfria kardemummakakor med mandel

Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
12
Glutenfria kardemummakakor med mandel

Underbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!

Glutenfria kardemummakakor med mandel

Ingredienser

ca 20 st
100 g  rumsvarmt smör
1/2 dl  rårörsocker
2 msk  honung
1   ägg
3 dl  mandelmjöl
1 dl  kokosmjöl
2 tsk  kardemumma
1 tsk  vaniljpulver

Till garnering

ca 20   mandlar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Receptet har uppdaterats februari 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Läste igenom kommentarerna då jag satt in kakorna i ugnen. Kortade tiden till ca 12 min och sänkte värmen ca 15° de sista 4 min. Tycker kakorna var mycket smakrika och goda. Bra recept för de som inte tål gluten och ägg. Tack för receptet och kommentarerna.

Eva

2024-01-29

Tack Eva för din kommentar och roligt att du gillade kakorna. Vi har nu sett över receptet och uppdaterat ugnstemperatur och gräddningstid. Vi har även lagt till ett ägg i receptet men det går som du märkt fint att baka dem utan ägg. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-12

Ville bara kommentera att byta ut smör mot kokosfett är inte nyttigare, men tvärtom. Kokosolja innehåller mer mättat fett än smör, som ökar risken för blodproppar. Man ska vara försiktigt med honung, eftersom det smakar 1,3 gånger sötare än socker. Man brukar säga att 3 msk honung motsvarar till 4 msk socker. Jag kommer att byta ut mandlar mot lingonsylt för att få en juligare version av kakan. Kanske lite citronzest också i degen. Ser fram emot det!

Veronika

2023-12-07

Visst, de är lättlagade kakor, så plus för det. Men de blev brända fastän jag tog ut dem efter 13 minuter istället för 15 minuter. Saknar både sötma och kardemummasmak i kakan. De blev både torra och mäktiga dessutom. Inte nöjd.

Caroline

2022-02-26

Testa liknande recept

Glutenfria brownies med hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria scones på durramjöl
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga