Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
9
Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Ingredienser

12 stycken
2   ägg
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  solrosolja
3 dl  mandelmjöl
1 dl  majsmjöl
1 tsk  bakpulver
1/2 krm  salt
3 dl  finrivna morötter
finrivetskal och saft av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk skal och 1/2 dl juice)
12   muffinsformar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda och saftiga! Rekommenderas. (Vill man ha dem lite sötare så kan en frosting vara bra - men definitivt goda utan också)

Christin

2024-05-12

Fantastiskt goda! Brukar göra dem med frosting ibland om man vill ha dem lite festligare. Smakar gott och håller sig saftiga i ett par dagar. Rekommenderas!

Jenny

2023-10-20

Kan man byta ut mandemjölet för att få nötfritt?

Linda

2023-08-26

Hej Linda! Det är tyvärr inget vi har provbakat och vågar därför inte säga om det funkar. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-08-29

Näringsvärde per portion

Energi997 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minibiskvier med saffran och apelsin
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga