Glutenfria våfflor - grundrecept

Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.

Ingredienser
12 st
125 g smör
4 ägg
3 1/2 dl mjölk
2 dl majsstärkelse
4 dl glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
smör (till första laggen)
Till servering
färska bär
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Kommentarer
För mycket bakpulver men annars jättebra! Jag kommer köra på 1 tsk bakpulver nästa gång
Amanda frida
2025-03-25Dessa våfflor blev bra! Gjorde 1,5 gånger receptet, det räckte och blev över till hela familjen (5 pers)
Therese
2025-03-16Blev hårda när dom var kalla, vet inte om jag gjort fel. Men inte ett recept för mig. Birgitta
Birgitta
2025-03-08