Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili
Gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili är en lite het pastarätt. Passar för den som inte har så gott om tid, men ändå vill bjuda på vackra färger och smakupplevelser.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olivolja
500 g frysta broccolibuketter
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
4 port gnocchi (pasta)
2 burkar räkor i lake (à 170 g)
2 1/2 dl riven ost (2 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: servera med äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2786 KJ / 665 kCal
Kommentarer
Provade att steka gnocchi (potatis), men familjen tyckte inte det blev någon höjdare trots handskalade räkor i. Så dessvärre hamnar denna inte bland favoriter hos oss...
Katrine
2023-01-11Gott och enkelt. Redde såsen med lite grädde och majsena för lite krämighet.
Katarina
2021-06-20Hällde i lite grädde oxå för grädde gör allting bättre ;) annars var det otroligt gott! Gillade att det va lite sting i det oxå!
Maylie
2020-08-19