Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
0
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

Gobi matar är en kryddig grönsaksrätt där tadkan med sina härliga kryddor som spiskummin, garam masala och koriander sätter smaken. Servera gärna den kryddiga blomkålen med ris eller naanbröd.

Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g  fryst blomkål
2 msk  olja

Tadka

1   gul lök
3   vitlöksklyftor
2 msk  riven färsk ingefära
2 msk  olja
2 dl  krossade tomater
2 tsk  malen spiskummin
1 tsk  garam masala
1 tsk  malen koriander
1/2 tsk  chilipulver
1/2 tsk  gurkmeja
2 dl  gröna ärtor
1 dl  vatten
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med ris och naanbröd eller som komplement till denna linsgryta Masoor daal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi825 KJ / 197 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Masalaklubbor med blomkålsris
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med ris och blomkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstikka masala med ryggbiff
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga