Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor
![Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238324/cf_259/gobi_matar-kryddig_blomkal_med_artor.jpg)
Gobi matar är en kryddig grönsaksrätt där tadkan med sina härliga kryddor som spiskummin, garam masala och koriander sätter smaken. Servera gärna den kryddiga blomkålen med ris eller naanbröd.
![Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238324/cf_259/gobi_matar-kryddig_blomkal_med_artor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst blomkål
2 msk olja
Tadka
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
2 dl krossade tomater
2 tsk malen spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
2 dl gröna ärtor
1 dl vatten
salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna med ris och naanbröd eller som komplement till denna linsgryta Masoor daal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi825 KJ / 197 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer