Goda små semlor
Dessa små semlor är alldeles lagom stora för att tillfredsställa sötsuget. Och kanske orkar du två om du är riktigt sugen! Fyll dem med lyxig mandelmassa till semlor, som du gör på rostade mandlar. Det ger semlorna en rik mandelsmak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
35-40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
800 g vetemjöl (800 g motsvarar ca 13 1/2 dl) + extra till utbakning
1 ägg (till pensling)
Mandelmassa till semlor
200 g skalad mandel
1 bittermandel
2 dl florsocker
1 äggvita
ca 1/2 dl vatten
4 dl vispgrädde
florsocker (att pudra över)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningpsrodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1016 KJ / 243 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Supergoda!!
Katarina
2023-02-22Tycker de blir alldeles för små och tyvärr sprack semlorna :(
Magnus
2023-02-04Mumsiga Saftiga
Lisbeth
2022-03-12