Godisremmar med bär
![Godisremmar med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183783/cf_259/godisremmar_med_bar.jpg)
Funderar du ibland på vad godiset du äter innehåller? Gör dina egna godisremmar! Bär, honung och din favoritsmaksättare så har du gott godis och full kontroll på vad du stoppar i dig. Här behövs inga färgämnen. Mörkblå blåbärsremmar, djupröda med hallon eller kanske gula nektarin- eller mangoremmar? Godis med äkta smaker.
![Godisremmar med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183783/cf_259/godisremmar_med_bar.jpg)
Ingredienser
12 st
300 g hallon, jordgubbar eller blåbär
2 msk flytande honung
kokosolja till pensling
Smaksättning
2 krm vaniljpulver
skal från 1/2 citron
2 tsk färsk riven ingefära
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Blanda gärna hallon och jordgubbar i lika vikt. Vill du ha gula godisremmar ersätt bären med 300 g fruktkött av nektarin eller mango (för 12 st). Frukten kokas i ca 20 minuter tillsammans med lite vatten och honung tills den känns mjuk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1183 KJ / 282 kCal
Fett6 g
Salt0.02 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g
Kommentarer
Inte
Tilda
2020-10-31Kan rekommendera svarta vinbär till detta!! Vansinnigt gott:) (jag tål inte honung, använder agavesirap istället. (Jag har inte i någon annan smaksättning.
Christina
2020-10-26Toppen
Gerd
2018-07-23