Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
1
Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Ingredienser

4 portioner

Nouc cham-dippsås

3 msk  fisksås
2 msk  färskpressad limejuice
3 msk  kallt vatten
2 msk  strösocker
1   finhackad röd peppar (chili)
2   finhackade vitlöksklyftor

Fyllning

1   förp risnudlar (à ca 180 g)
2 msk  neutral olja
3   vitlöksklyftor
400 g  skalade räkor
salt
svartpeppar
1   omogen mango
1   gurka
200 g  hjärtsallad
16   ark rispapper
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Laga sommarrullarna med skivad tofu istället för räkor.
Det går bra att byta ut mot andra krispiga grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Blev nog lite gaaalet i delen "ingredienser" alla verkar ingå i enbart dippsåsen? :)

Emma

2023-04-21

Hej Emma! Tack för din kommentar. Vi har nu gjort receptet lite tydligare. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-25

Testa liknande recept

Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färska vårrullar med fläskkarré och nektarin
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nouc cham
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås
Betyg 3.8 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar
Betyg 4.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga