Gös på purjolöksbädd
![Gös på purjolöksbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32972/cf_259/gos_pa_purjoloksbadd.jpg)
Gösfiléer på en bädd av purjolök som kokas tillsammans med vitt vin och fiskbuljong, en enkel fiskrätt med naturlig smakrikhet och fint upplägg. De kokade gösfiléerna toppar du med lite färsk dill innan servering
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
![Gös på purjolöksbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32972/cf_259/gos_pa_purjoloksbadd.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 gösfiléer (à 150 g)
smör
salt och peppar
1 - 1 1/2 purjolökar
1 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl hackad dill
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fiskbuljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer