Gotländsk saffranspannkaka

Med en gotländsk saffranspannkaka imponerar du på gäster och familj! Den saftiga pannkakan med sötmandel och grötris serveras med fluffigt vispad grädde och din egna favoritsylt.

Ingredienser
8 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 l mjölk
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 paket saffran (à 1/2 g)
Till servering
lättvispad grädde
sylt
Gör så här
00:10:00
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Köpte färdig gröt, två rullar. Minskade sockret ,tog halva mängden, resultatet blev bra. Jättegott och enkelt, med grädde och björnbärs marmelad, skulle egentligen vara bär som finns på Gotland
Keth
2025-03-25Dundergott!
Victoria
2024-11-23Misslyckades i första steget. Blandade ris o vatten, sänkte temperaturen och satte klockan till 10min. Riset brann! 😔 Man bör nu stå vid spisen och ha koll på.
Mitra
2024-04-27