Gott litet (majtessillröra)
Gott litet är en snabblagad och ljuvlig matjessillröra där du blandar matjessill med majonnäs, crème fraiche, rödlök, vitlök och dill. Låt stå kallt några timmar och servera på knäckebröd eller till potatis. Förbluffande gott trots sin enkelhet!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
2 portioner
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
200 g avrunnen matjessill
1 liten rödlök
matjessillspad
1 liten pressad vitlöksklyfta
dill
peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Kan användas som röra på hårt eller rostat bröd, eller till första nypotatisen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer