Gräddfilsmousse med blåbär och smul
![Gräddfilsmousse med blåbär och smul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163459/cf_259/graddfilsmousse_med_blabar_och_smul.jpg)
Snygg och syrligt fräsch dessert i glas. Den krämiga gräddfilsmoussen toppas med krossade kakor, färska bär och citronmeliss. Perfekt sommardessert.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Gräddfilsmousse med blåbär och smul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163459/cf_259/graddfilsmousse_med_blabar_och_smul.jpg)
Ingredienser
8-10 portioner
3 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1/2 tsk finrivet citronskal
3 - 4 dl blåbär
4 dl kaksmulor t ex digestivekex eller havrekakor
citronmeliss (till garnering)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kakorna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kaksmulor/kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1351 KJ / 323 kCal
Fett21 g
Salt0.54 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer