Gräddig höstgryta med svamp och dragon
![Gräddig höstgryta med svamp och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_185355/cf_259/graddig_hostgryta_med_svamp_och_dragon.jpg)
Den här mustiga svampgrytan med syltlök är klart inspirerad av Kreolskans gryta, en populär 80-talsklassiker som är lika god idag. I den här uppdaterade versionen har köttet fått maka på sig för Mifú, ett stekbart matprotein gjort på mjölk men fri från laktos. Har du haft lycka i svampskogen så går det utmärkt att ersätta champinjonerna i grytan med t ex trattkantareller.
![Gräddig höstgryta med svamp och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_185355/cf_259/graddig_hostgryta_med_svamp_och_dragon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 liten purjolök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olja
2 förp naturella vegostrimlor av mjölkprotein (à 250 g, gärna Mifústrimlor)
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl svampbuljong (fond och tärning eller vatten)
2 1/2 dl laktosfri grädde (35%)
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 dl avrunna syltlökar
2 tsk torkad dragon eller färsk dragon (2 tsk torkad motsvarar 1 kruka färsk)
För alla
Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ett klart favoritrecept- jag skippar syltlöken och använder oumph- timjan&vitlök, så gott.
Anja
2020-11-18