Gratäng med endiver och gorgonzola
![Gratäng med endiver och gorgonzola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15258/cf_259/gratang_med_endiver_och_gorgonzola.jpg)
Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
![Gratäng med endiver och gorgonzola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15258/cf_259/gratang_med_endiver_och_gorgonzola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 - 8 medelstora endiver
6 - 8 skivor rökt eller kokt skinka
150 g gorgonzola
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Använd Imat från Oatly eller Benevivas produkt i stället för matlagningsgrädde.
Gör så här
Tips
Den som vill kan byta endiverna mot purjolök, som skärs i ca 10 cm långa bitar och förkokas 10 minuter, eller lättkokt broccoli.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett25 g
Kommentar
Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.
Emma
2006-02-04