Gratinerad chèvre med rosmarinhonung
![Gratinerad chèvre med rosmarinhonung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77121/cf_259/gratinerad_chèvre_med_rosmarinhonung.jpg)
Smaken rundas av när den franska getosten chèvre snabbt gratineras i ugnen. I kombination med sötman från honungen så blir det en förrätt som går hem hos de flesta. Även dem som tvekar att äta getost. Den färska rosmarinen i honungen förstärker upplevelsen av sydfranska fläktar.
![Gratinerad chèvre med rosmarinhonung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77121/cf_259/gratinerad_chèvre_med_rosmarinhonung.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kruka krispsallad
2 tomater
4 skivor ljust bröd, gärna lantbröd
8 skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
1/2 dl flytande honung
1 1/2 tsk hackad, färsk rosmarin
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt chévren mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Byt chévren mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater29.8 g
Protein13.3 g
Kommentarer