Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
![Gratinerad fänkål med parmesan och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219057/cf_259/gratinerad_fankal_med_parmesan_och_basilika.jpg)
Bjud dig själv och dina vänner på en god fänkålsmiddag. Fänkålen skivas och steks i pannan därefter gratineras den i ugnen med parmesan och basilika. Servera den gratinerade fänkålen till ris och en mustig tomatsås, smaklig måltid!
![Gratinerad fänkål med parmesan och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219057/cf_259/gratinerad_fankal_med_parmesan_och_basilika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 dl panko eller ströbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Gratinerad fänkål passar utmärkt som middag tillsammans med en mustig tomatsås och ris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1008 KJ / 240 kCal
Fett17 g
Salt1.5 g
Kolhydrater7 g
Protein13 g
Kommentarer