Gratinerad halloumipasta

Ett snabblagat och charmerande recept på gratinerad halloumipasta. Du gör den härliga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och mozzarella. Rätten är lakto- ovo vegetarisk och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
1 liten rödlök
1 liten zucchini (à 250 g)
1 halloumi (à 250 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
1 påse färsk spenat (à 70 g)
1 påse riven mozzarella (à 150 g)
olivolja
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev mycket gå gott! Och roligt att laga, lättsamt i ugnen. Men - för att det tar lång tid med föeberedelserna!
Irene
2025-04-10Gott och enkelt! Jag blandade i ca 1 dl creme fraiche också, blev mycket bra!
Jenni
2025-01-03God vegetarisk rätt som går att variera efter säsong och smak.
Eva
2024-08-13