Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
![Gratinerad kassler med mozzarella och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61604/cf_259/gratinerad_kassler_med_mozzarella_och_sparris.jpg)
Enkel och bra rätt att göra i ugnen. Varva kassler med mozzarella, sparris och tomater och servera med ris.
![Gratinerad kassler med mozzarella och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61604/cf_259/gratinerad_kassler_med_mozzarella_och_sparris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris Basic
400 g kassler Basic
1 rödlök
1 burk sparris Basic (à 227 g)
2 tomater
125 g mozzarella Basic
salt och peppar
1 förp bladpersilja (à 20 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1786 KJ / 427 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater50.4 g
Protein33.1 g
Kommentarer
Hej Gunnel! Det går bra att lägga i sparrisen vid punkt 4, med resten av ingredienserna.
Redaktionen
2012-08-31Vart kommer sparrisen in i matlagningen? Är den ett tillbehör !
Gunnel
2012-08-30Hej Ingegärd: Nej inget saknas. Det är mozarellan som smält som syns.
Redaktionen
2012-05-29