Gratinerad kyckling med ris
Denna kycklingrätt går hem hos både stora och små! Kycklingfiléerna gratineras i ugn med en krämig sås på grädde, chilisås och basilika. Medan kycklingen tillagas kokar du riset, strimlar den gröna salladen och skär tomaterna i klyftor. Servera kycklingen, riset och salladen tillsammans och toppa gärna med några basilikablad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ersätt ketchup med sweet chili, ersätt basilika med koriander, häll i en gnutta soya för umami, där har ni en riktigt god kyckling och ris😎
Richard
2024-04-09Jag tog bort senapen och använde ketchup och en liten gnutta Sambal Oelek och det blev en riktig succé för hela familjen!
Isabella
2023-04-08Jag tvivlade på att smaksätta kycklingen med ketchup och senap skulle fungera, men det går rätt bra. Jag lade till några stekta champinjoner. Hade ingen basilika så tog någon ört blandning.
Viktor
2022-08-18