Gratinerad purjolax
Lax i ugn är en riktig vardagshjälte då den till största del sköter sig själv i ugnen. Denna gratineras med purjolök, ost och majonnäs. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port fryst lax (à 125 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 liten finskuren purjolök
1 dl riven, lagrad ost
1 dl majonnäs
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett49 g
Salt2.19 g
Kolhydrater1 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med citron majonnäs 1dl creme fraiche och 0,5 dl vitt vin... hm mycket gott!
Sören
2023-12-14Enkelt och gott. Citronpeppar och citronsaft på.
Åsa
2023-10-01Hade en bit laxsida i frysen som jag tinade och försökte dela i 125 gr-bitar. Efter att ha läst tidigare kommentarer satte jag varmluft på 215 gr. Olika storlekar så jag körde. 11 minuter. Ungsrostade potatis med skal. Gott med liten insats. Lite torrt. Och nästa gång droppar jag lite citron. För det blir en nästa gång.
Mona
2023-08-04