Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
0
Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Servera romansalladen varm och upptäck en helt ny sida av den gamla trotjänaren. Det blir ett oväntat tillbehör till en klassisk kyckling. Servera med vitkålsris, som smaksätts med pumpakärnor och färska örter.

Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 600 g  kycklinglårfilé
salt och svartpeppar

Vitkålsris

250 g  körsbärstomater
500 g  vitkålsris
1 dl  pumpakärnor
2 msk  olivolja
1 dl  blandade hackade örter (t ex. persilja, gräslök och timjan)

Sallad

2   romansallad
salt och svartpeppar
1 dl  riven lagrad gruyère

För alla

Fri från gluten laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gruyère mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1785 KJ / 427 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grönsallad med granatäpple
Betyg 2.9 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fyllda ägghalvor med räkor och grönsaksvinägrett
Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostbollar med cheddar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad caesarsallad med lax och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lax i folie
Betyg 3.4 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga