Gratinerad torsk med curry och rostad lök

Att gratinera sin torsk tillsammans med lite curry och rostad lök gör att den blir härligt färgglad, och dessutom krämig tack vara såsen som är gjord på bland annat grädde. Ät sedan gratängen ihop med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
600 g torskfilé
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
2 tsk curry
3 msk chilisås
1 dl rostad lök
1/2 förp riven ost (à 150 g)
1 gurka
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2542 KJ / 606 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hela familjen var väldigt tveksamma men nyfikna! Men wow! Det var ändå över förväntan gott! Vi kommer göra den igen;-)
Anna
2025-04-22Jättegod rätt som gick enkelt och snabbt att tillaga. 17 minuter i ugnen blev perfekt för mig.
Sylwia
2025-04-06Helt ok! Inte en favorit, men kul att testa laga något nytt.
Anna
2024-11-25