Gratinerad torsk med pesto
Pestobakad torsk är en snabb och god lösning när du inte har tid att stå i köket. Torskfilén blir klar i ugnen på en kvart och under tiden hinner även potatisen koka klart. Till denna enkla vardagsmiddag kan du bjuda på tomater med vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
1/2 förp pesto basilika (à 130 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2299 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt2.67 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite tråkigt.
Malin
2024-02-27Jättegott, men kanske lite lite sås.
Charlotta
2023-08-10Det här var inte gott.
Ann-louise
2023-03-29