Gratinerade jordärtskockor
![Gratinerade jordärtskockor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249003/cf_259/gratinerade_jordartskockor.jpg)
Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
![Gratinerade jordärtskockor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249003/cf_259/gratinerade_jordartskockor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg jordärtskockor
6 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl finriven parmesan
1 kruka persilja
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentarer