Gratinerade nachos med mangosalsa
En smakrik bönröra får här ihop med nachos och riven ost gratineras samman i ugnen. Nog för att detta är gott i sig, men den serveras även med en gräddfilssås smaksatt med lime, och en salsa innehållande allt från mango till gurka och koriander. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020
Ingredienser
4 portioner
Nachos
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
200 g nachochips
1/2 påse riven ost (à 150 g)
1 lime skalet
2 dl gräddfil
salt
peppar
Salsa
1 gurka
250 g fryst mango
1/2 rödlök
1 kruka koriander
1 lime saften
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 620 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här smakade bra, och kan faktiskt ersätta den traditionella köttfärstacosen. Bönröran blev dock ganska torr så nästa gång kommer jag att prova späda ut den lite med passerade tomater.
Åsa
2019-12-02