Gratinerade pilgrimsmusslor

Lyxiga pilgrimsmusslor som gratineras i ugn i en härlig kryddblandning med smak av vitlök, citron och persilja. En snabblagad förrätt för alla festligare måltider! Servera till vitt bröd, förslagsvis uppskuren baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Ingredienser
4 portioner
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
4 stora pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar
vitt bröd till servering
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
”Såsens” konsistens var som äggstanning. Riktigt äckligt. Borde ha förstått det eftersom grädden skulle vispar med äggula.
Agneta
2024-12-24Det är verkligen supergott, men jag rekommenderar er att först halstra musslorna för det ger lite extra smak åt dom. Snåla inte med såsen för den är himmelsk att doppa brödet i.
Tommy
2024-08-09Underbart gott.😋🤗
Blanca
2020-12-31