Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravad lax med fänkål och grapefrukt

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl  solroskärnor
1 tsk  mortlade fänkålsfrön
2 tsk  rapsolja
1 krm  salt
1   liten fänkål
2   röda grapefrukter
300 g  gravad lax i skivor
olivolja
dill till garnering
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Har blivit en favorit!

Else-britt

2020-01-31

Verkligen över förväntan. Älskar att prova nya smaker, och denna rätten svek absolut inte! Otroligt frisk och smaken skar sig inte alls, vilket man hade lite misstanke om. Intressant rätt, som är väldigt enkel att tillaga!

Felix

2018-06-26

Näringsvärde per portion

Energi786 KJ / 188 kCal
Fett11 g
Salt2.65 g
Kolhydrater8 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Lax med fänkål, grapefrukt och avokado
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpudding på rester
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snittar med avokado
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpaté
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt lax med sesamfrön på slungad skottsallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga