Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot
![Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_117986/cf_259/gravad_lax_med_sojabonor__agg_och_pepparrot_.jpg)
Gravad lax serverad med smetanakräm på hjärtsalladsblad är perfekt som aptitretare på buffébordet, eller som tilltugg på cocktailpartyt. Pepparroten och dijonsenapen ger ett fint sting som balanseras med smetanans mjuka krämighet och grönsakernas krispighet. Dekorera med krasse för härlig grön touch.
![Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_117986/cf_259/gravad_lax_med_sojabonor__agg_och_pepparrot_.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 dl frysta sojabönor
2 ägg
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 dl smetana
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
2 hjärtsallad (2 hjärtsallad motsvarar 16 blad)
ca 100 g gravlaxskivor
1 ask krasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg. Ersätt ev med fetaost istället.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi652 KJ / 156 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein12 g
Kommentarer