Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
![Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251408/cf_259/gravad_morot_och_lax_med_apple_och_senapsdressing_.jpg)
Ugnsbaka först morötterna och grava dem därefter i ättikslag. Servera de gravade morötterna tillsammans med gravad lax och toppa hela salladen med god senapsdressing och fräscha äppelbitar.
![Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251408/cf_259/gravad_morot_och_lax_med_apple_och_senapsdressing_.jpg)
Ingredienser
8 portioner
ca 500 g stora morötter (500 g motsvarar ca 3 st)
1 1/2 dl grovsalt
Lag
10 vitpepparkorn
1 kruka dill (dillstjälkar i lagen och vippor till servering)
1 msk ättiksprit (12%)
3 msk strösocker
3/4 dl vatten
Senapsdressing
1 msk rödvinsvinäger
1 msk skånsk senap
1 tsk strösocker
1 dl matolja
salt
svartpeppar
1 rött äpple
8 skivor gravad lax
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi893 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein9 g
Kommentar
Mycket fräsch,god och hälsosam rätt !!
Eva
2023-12-17