Gravad röding med västerbottenmousse
![Gravad röding med västerbottenmousse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16277/cf_259/gravad_roding_med_vasterbottenmousse.jpg)
En rolig variant på gravad fisk. Den gravade rödingen serveras med västerbottenmousse och knaperstekt tunnbröd. En elegant och festlig rätt som passar till de flesta tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
![Gravad röding med västerbottenmousse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16277/cf_259/gravad_roding_med_vasterbottenmousse.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 msk salt
1 msk socker
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad dill
2 rödingfiléer
Västerbottenmousse
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
3 msk finhackad gräslök
Till servering
knaperstekt tunnbröd
För alla
Gör mjölkfri: uteslut moussen eller gör den med mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett35 g
Kommentarer