Gravad strömming
![Gravad strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181125/cf_259/gravad_stromming.jpg)
En gudomlig variant av den fenomenala strömmingen. Gravad blir strömmingen en vinnare. En fräsch sås, där en salig blandning av konjak, vitlök och kajennpeppar ingår, blandad med rödlök, majonnäs och crème fraiche blir en helt otrolig smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
![Gravad strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181125/cf_259/gravad_stromming.jpg)
Ingredienser
10 portioner
600 g strömmingsfiléer
Lag
1/2 dl ren ättika (24%)
5 dl vatten
1 msk salt
Sås
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1/2 krm kajennpeppar
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 msk konjak
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Obs! Strömmingen ska vara fryst i 3-5 dygn före gravning enligt Livsmedelsverket.
Har du lagat receptet?
Kommentarer