Gravade äggulor
Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 st
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är min absoluta favorit! Händer rätt ofta att jag inte har parmesanost och det här är tom. Bättre än det! Ger liksom en liten extra umfh i maten❤️
Berglind
2021-09-21🐣bättre om jag fått vuxit upp till höna!!!!!! Nej nej och åter nej!!!!!
Christina
2021-03-30Till fyra äggulor tar jag en dl socker och en dl salt. Det räcker gott att bädda in gulorna i. Lådan kan gärna ha mindre mått än de som anges i receptet. Sparar plats i kylen.
Annie
2021-03-24