Gravade äggulor

Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
6
Gravade äggulor

Att grava äggulor kanske låter svårt, men det är det inte! Efter fyra dagar i salt och socker och två timmar i ugnen får de en djup, mättad smak och är redo rivas över exempelvis pasta, risotto och sallader.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gravade äggulor

Ingredienser

4 st
2 dl  strösocker
2 dl  salt
4   äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Detta är min absoluta favorit! Händer rätt ofta att jag inte har parmesanost och det här är tom. Bättre än det! Ger liksom en liten extra umfh i maten❤️

Berglind

2021-09-21

🐣bättre om jag fått vuxit upp till höna!!!!!! Nej nej och åter nej!!!!!

Christina

2021-03-30

Till fyra äggulor tar jag en dl socker och en dl salt. Det räcker gott att bädda in gulorna i. Lådan kan gärna ha mindre mått än de som anges i receptet. Sparar plats i kylen.

Annie

2021-03-24

Testa liknande recept

Sellerisallad med gravad äggula
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipavlova med lemon curd
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax på färsk lax
Betyg 4.2 av 5.
143 personer har röstat
Över 60 min att tillaga