Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost
![Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16767/cf_259/gravlax_med_fankalssallad__lojrom_och_ost.jpg)
Festligt och fräscht recept på gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost. Förtjusande och vinnande smaker i en oklanderlig sallad. Fantastisk att servera på julbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
![Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16767/cf_259/gravlax_med_fankalssallad__lojrom_och_ost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
ca 300 g gravad lax i skivor
1 dl salladsskott
50 - 75 g Västerbottensost
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt och peppar
1 krm svartpeppar
100 g löjrom
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt Västerbottensosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 buffèportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer