Green goddess hummus-dipp

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Green goddess hummus-dipp

Grön hummus får både smak och färg från persilja och basilika, i övrigt gör du som en vanlig kikärtshummus. Servera gärna som dipp till chips men den gröna hummusen passar också som sås.

Green goddess hummus-dipp

Ingredienser

4 portioner

Hummus

1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
1   kruka basilika
1 msk  färskpressad citronsaft
3 msk  olivolja
3/4 dl  vatten
2 msk  tahini
salt
peppar

Till servering

2 krm  chiliflakes
1/2 msk  olivolja
1 msk  hackad persilja
1   förp potato pops eller chips (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria chips.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria chips.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga