Grefve Pehrs äppelsorbet
![Grefve Pehrs äppelsorbet](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17145/cf_259/grefve_pehrs_appelsorbet.jpg)
Grefve Pehrs äppelsorbet är en fräsch och sötsyrlig sorbetglass som du fryser i glassmaskin men om du inte har en sådan går det bra även i frysen. En utsökt och annorlunda efterrätt som gillas av både vuxna och barn.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
![Grefve Pehrs äppelsorbet](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17145/cf_259/grefve_pehrs_appelsorbet.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gelatinblad
några kvistar pepparmynta eller citronmeliss
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
2 dl äppeljuice eller äppelmust
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi677 KJ / 162 kCal
Kommentarer