Grekisk plåt
Vardagsmat när den är som bäst, där allt lagas på en plåt för minimalt med disk. Här en pytt med grekiska smaker och ingredienser som potatis, lammkorv, oliver, oregano, rödlök och fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g fast potatis
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 dl urkärnade svarta oliver
2 msk olja
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
300 g lammkorv
1 rödlök
2 tomater
150 g fetaost
Tillbehör
tzatziki
färsk oregano (att strö över)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 560 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater38 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, men det blev chorizo istället för lammkorv. Får man kvar går det utmärkt att frysa.
Monica
2024-07-16Supergott och enkelt! Men vi fick en del över- vet ngn om rätten går att frysa?
Paula
2024-06-12Gott, enkelt, billigt! Hittade ingen lammkorv, men det blev gott med chorizo också.
Kristina
2024-04-29