Grekisk sallad med pasta
Denna grekiska sallad med fetaost, oliver och rödlök är en sommarfräsch lättare lunch. Pastan och de vita bönorna bidrar till en mer mättande känsla. Dressingen med vitvinsvinäger och oregano gör salladen extra god. Bra att ta med på picknick.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne och fullkorn)
1 gul paprika
1 rödlök
4 tomater
1 gurka
150 g fetaost
340 g majskorn
2 dl svarta oliver
400 g stora vita bönor
Dressing
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk oregano
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2956 KJ / 706 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater87 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
själv brukar göra samma sallad,det är nyttig,god och lätt för magen
Parthene
2011-08-01Utan dressingen, och ännu hellre med nåt annat till, var det helt okej. Ingen smaksensation.
Oscar
2011-06-21