Grekisk vegopytt i långpanna
![Grekisk vegopytt i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v7tpw6vymo0mhixtv2gs.jpg)
En härlig grekisk vegetarisk pytt i panna med potatis, lök, paprika, marinad och fetaost som görs på en långpanna i ugn. Serveras tillsammans med en smarrig bönsallad med tomater och kalamataoliver, pitabröd och grekisk yoghurt. En underbar vegopytt för alla som älskar grekisk mat!
![Grekisk vegopytt i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v7tpw6vymo0mhixtv2gs.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 röda lökar
2 gula eller röda paprikor
1 Greek Tray marinad från Farmers & Chefs (à 90 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
Bönsallad
1 stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1 dl avrunna kalamataoliver
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Till Servering
1 citron
4 pitabröd
1/2 basilika
2 dl grekisk yoghurt
För alla
Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer