Gremolatfylld strömming
![Gremolatfylld strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14678/cf_259/gremolatfylld_stromming.jpg)
Läckert och smakfullt recept med strömmingsfiléer som fyllts med vitlök, färskost och persilja. Den smarriga gremolatfyllda strömmingen serveras med örtolja och kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
![Gremolatfylld strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14678/cf_259/gremolatfylld_stromming.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
salt och peppar
Gremolata
150 g färskost
1/2 dl finhackad persilja
1/2 msk finhackad vitlök
rivet skal och juice av 1 citron
1 tsk salt
2 - 3 krm peppar
Örtolja
1/2 kruka basilika
1 dl olja
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot krämig tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3100 KJ / 740 kCal
Fett54 g
Kommentarer