Griljerad julskinka
Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. Toppa med ströbröd och in i ugnen tills skinkan fått lite färg.
Ingredienser
8 bufféportioner
Griljering
1 äggula
1/2 dl senap (gärna västervikssenap)
1/2 msk majsstärkelse
2 msk ströbröd
ca 1 kg färdigkokt julskinka
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.
Vill du ha en sötare griljering kan du smaksätta med lite honung eller välja söt/stark senap.
Vill du ha en sötare griljering kan du smaksätta med lite honung eller välja söt/stark senap.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt gör detta varje vecka.
Johan
2024-02-10Jaha, filmen hade varit bra att titta på före...
Hanna
2023-12-24Enkelt och gott.🙂
Erik
2023-12-24